První účast na světovém finále Horizon Hydrogen Grand Prix a hned je z toho pro HC Verva Racing Team TOP10
Závodní vůz dostal pro světové finále nový nástřik v národních barvách. Foto: tým HC Verva Racing Team 44
Zajímavosti

Litvínov – Bojovali s časovým posunem i nervozitou. Na Horizon Hydrogen Grand Prix (H2GP) World Final autíček na vodíkový pohon, které se konalo v Lase Vegas, se kvalifikovali jako vítězové národního finále, což je mohlo dostat pod velký tlak. Kdo? Studentský tým HC Verva Racing Team 44 litvínovského gymnázia.

Šestice gymnazistů ve složení Adéla Hrbková, Lenka Šustrová, Otakar Klika, Filip Brabec, Tomáš Malíček a Tomáš Vlček společně s pedagogem Martinem Laxou nastoupili do letadla v neděli 10. září. Letěli vstříc obrovskému dobrodružství. Závody, kam se nominovaly nejlepší týmy z celého světa, si chtěli užít. Podrobně jsme o tom psaliZDE. Letěli předvést, jak umí své auto na vodíkový pohon skvěle vyladit a plynule s ním jezdit. Závodní vůz dostal také nový nástřik. Design karoserie navrhl a karoserii nalakoval Tomáš Malíček. „Sprejoval jsem ho v noci s čelovkou," vyprávěl při tiskové konferenci v týdnu před odletem Tomáš Malíček. Vůz dostal národní barvy, nechyběla loga všech sponzorů a ikonický nápis v latině nad zadním nárazníkem. Co, že na něm je? To se dočtete napříkladZDE.

vodíkové autíčko společná fotka před finále

Tým neměl nejlepší pocit z kvalifikačního závodu, vynahradil si to ve finále. Foto: HC Verva Racing Team 44 

Vypořádat se museli nejen s konkurencí z celého světa, ale i s dalšími třemi týmy z Česka, které dokázaly sehnat finanční podporu. Litvínovští před sebe nakonec pustili jedny české soupeře, a to tým ze Střední průmyslové školy v České Lípě Pink Hawk, který se umístil na celkově 7. příčce. Litvínovští HC Verva Racing Team 44 dojeli na 9. pozici. Skvělé umístění – hned napoprvé TOP TEN. Ještě větší zářez si připsal Ostrov team ze Slovenska. Vybojovali stříbrný pohár. Zlato brali Oakwood Pink z Kalifornie, bronz Summa H2 Racing z Nizozemí.

Zajímavostí je, že hned 11 týmů ze startovního pole přiletělo do Las Vegas z Evropy, doplnili je ještě soutěžící z Chile, Austrálie, Singapuru, Kanady a Dominikánské republiky. Domácí týmy tam neměly přesilu.  

Jaké jsou dojmy a pocity litvínovských účastníků světového finále Horizon Hydrogen Grand Prix (H2GP), vám přineseme v příštím týdnu.

vodíkové autíčko sponzoři

vodíkové autíčko zadní nápis

Ikonický nápis v latině na zádi zůstal. Foto HC Verva Racing Team 44

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru