Ústecký kraj vyhlásil cenu Zlaté cimbuří na podporu historického dědictví
Renovovaná kaplička ve Starých Verneřicích
Zajímavosti

Ústecký kraj – Letos poprvé vyhlašuje Ústecký kraj cenu Zlaté cimbuří. Ta bude udělená nejlepšímu projektu na realizaci obnovy kulturní památky. Jedná se o projekty na rekonstrukci, restaurování, revitalizaci nebo opravu. Přihlédnuto bude mimo jiné i k prezentaci a propagaci dotčené památky v průběhu předešlého kalendářního roku. Udělením ceny chce Ústecký kraj podpořit a ocenit subjekty, které přispívají k uchovávání historického dědictví.

Cena bude udělená projektu v oblasti obnovy movité i nemovité kulturní památky s významnou kulturně historickou hodnotou. Soutěž je rozdělená do dvou kategorií. První je obnova kulturní památky a druhou kategorií Příkladný přínos v péči o kulturní dědictví. Vítězové 1. kategorie obdrží finanční odměnu 30, 20 a 10 tisíc korun. Ve druhé kategorii bude vyhlášen pouze jediný vítěz, který získá částku 20 tisíc korun. Kromě peněžité odměny získají ocenění i čestné uznání hejtmana Ústeckého kraje. Termín zaslání přihlášky do soutěže je 31. květen. Pravidla, včetně přihlášky naleznou zájemci ZDE.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru