Amazon vytvoří u Prahy o letošních svátcích dva a půl tisíce sezonních pracovních míst. Zveřejnil i výši mzdy
Práce ve skladu. Foto: Amazon.com
Zajímavosti

Praha – Společnost Amazon oznámila, že ve svém distribučním centru v Dobrovízi u Prahy otevře v předvánočním období více než 2 500 volných pracovních míst. Sezonní pracovníci posílí při odbavování předvánočních objednávek více než 4 500 stálých zaměstnanců firmy.

„Na sváteční sezonu se chystáme prakticky celý rok. Letos přijmeme více než 2 500 lidí,“ řekl Steven Harman, viceprezident evropských operací společnosti Amazon. „Těšíme se, až znovu přivítáme ty, kteří se k nám před Vánocemi pravidelně vracejí, ale i nové tváře, které se k Amazonu přidají poprvé.“

„Je skvělé, že můžeme pro sezonní pracovníky vytvořit tolik pracovních míst. Stovky z nich u nás pak navíc zůstanou pracovat dál v trvalém pracovním poměru. V Amazonu vytváříme různé typy pracovních příležitostí a zaměstnancům nabízíme vysokou míru flexibility. Chceme, aby pracovní místa oslovila co nejširší spektrum uchazečů. Od těch, kdo mají zájem o plný pracovní týden, až po ty, kdo dávají přednost práci na částečný úvazek,“ uvedl Karel Foltýn, HR ředitel Amazonu pro Německo, střední a východní Evropu.

Sezonní pracovníci získají konkurenceschopnou mzdu. Tu Amazon nedávno zvýšil a začíná od 150 Kč za hodinu. Navíc mají možnost získat až 10% finanční bonus v závislosti na individuální docházce a výkonnosti provozu. K dispozici jim bude i řada nepeněžních benefitů, jako je doprava do a ze zaměstnání zdarma či teplá jídla rovněž zdarma.

Amazon již v České republice investoval více než 150 milionů eur (3,9 mld. Kč) a ve svém distribučním centru v Dobrovízi a korporátních kancelářích v Praze vytvořil přes 4 500 stálých pracovních míst jak pro vysoce kvalifikované zaměstnance, tak pro pracovníky na vstupní úrovni.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru