Ilustrační foto: HZS ČR
Děčín

Děčín - Ve čtvrtek 11. dubna, krátce po 15. hodině odpoledne jsme prostřednictvím tísňové linky přijali oznámení o úniku plynu v domě na ulici Teplická v Děčíně – Dolním Oldřichově. Na místo ihned vyjelo několik policejních hlídek a hasiči. V době jejich příjezdu již bylo všech 16 obyvatel mimo dům.

V domě byl potvrzen masivní únik zemního plynu z poškozeného plynového potrubí. Z důvodu naměřené vyšší koncentrace plynu hrozilo nebezpečí výbuchu. Policejní hlídky místo v bezpečném perimetru zajistily a zastavily dopravu na přilehlé komunikaci. V domě byl okamžitě odpojen plyn a elektřina.

Případem se ihned začali zabývat děčínští kriminalisté, protože šetření na místě ukázalo, že plynové potrubí bylo mechanicky poškozeno nějakým předmětem a s největší pravděpodobností způsobeno úmyslně. A protože všechny zjištěné informace a poznatky vedly k jediné osobě, tak během několika následujících dní ustanovili, vypátrali a zadrželi podezřelého muže z Děčína. Následně tento týden kriminalisté zahájili trestní stíhání jednatřicetiletého muže a obvinili jej ze zločinu obecného ohrožení.

"Vyšetřovatel podal podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby, který byl akceptován. Na soud, u kterého muži v případě uznání viny hrozí uložení až osmiletého trestu odnětí svobody, tak bude čekat ve vazbě," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru