Ilustrační foto
Děčín

Most – Je neuvěřitelné, kam až jsou lidé schopni zajít, aby získali cizí peníze. Někteří neváhají zneužít dobrotivosti veřejnosti a dokonce ani svých přátel. Jeden takový případ nyní řeší policejní vyšetřovatelka v Mostě, která  zahájila trestní stíhání manželů, ženy ve věku 41 let a 39letého muže, ze spáchání přečinu podvodu.

„Oslovili kamarádku pod smyšlenou záminkou rodinné tíživé situace. Známá ze své iniciativy založila sbírku a vytvořila video, ve kterém žádala lidi o pomoc a zaslání finančních prostředků. Peníze měly být poukázány na zveřejněný bankovní účet obviněné. Vše podtrhl manžel, který o několik dní později dokonce informoval o úmrtí své ženy," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger a dodal, že muž si dal práci i s vytvořením nedokonalého parte, které také kamarádce zaslal. Vše samozřejmě smyšlené.

Vytvořené video se zveřejněnou sbírkou kolovalo na sociálních sítích, kde měla oslovit co nejvíce uživatelů. Na výzvu zareagovalo několik poškozených, kteří manželům zaslali na bankovní účet finanční dary. I sama oslovená kamarádka přispěla částkou 2 tisíce korun.

Šířením lživých informací si manželé spolupachatelé přišli celkem na 11 tisíc korun. Za to jim v případě odsouzení hrozí odnětí svobody až na dvě léta.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru