Foto: Město Děčín
Děčín

Děčín - Na 10 základních školách v Děčíně budou při hodinách tělocviku působit v tandemové výuce s učiteli proškolení sportovní trenéři. Projekt Trenéři ve škole finančně podpořilo město Děčín.

„Jsem moc rád, že se tento projekt podařilo spustit i v Děčíně, protože pro vývoj naší společnosti je to velice důležité. Jestliže se bavíme o tom, že máme již téměř 30 procent dětí s nadváhou či obézních, tak je potřeba s tím opravdu urychleně něco dělat,“ říká radní Jakub Houška a dodává: „Je skvělé, že toto uvítali v Děčíně ostatní sportovci a našli mezi sebou trenéry, kteří chtějí pomáhat a pokusí se společně děti rozhýbat a ukázat jim cestu ke sportu, která jim v životě může pouze pomoci. Moc se na projekt těším a věřím, že posuneme sport v Děčíně zase o kousek dále a tento projekt tu zakotví na dlouhé roky.“

Program Trenéři ve škole pomáhá prostřednictvím proškolených sportovních trenérů ke zlepšení obsahu i efektivity hodin tělocviku na prvním stupni základních škol. Trenéři působí vždy v jedné ze dvou řádných hodin tělocviku týdně v pravidelných 4 až 5 týdenních rotacích.

„Budovat pozitivní vztah dětí ke sportu a pohybu od útlého věku. Zároveň pomoci učitelům se správnou organizací a nastavením hodin tělesné výchovy tak, aby to bavilo je i žáky. To jsou hlavní motivační faktory naší spolupráce s projektem „Trenéři ve škole“, který se osvědčil po celé republice. Věřím, že díky tomuto kroku budou hodiny tělocviku bavit daleko více všechny zúčastněné a ve výsledku to u dětí povede ke zlepšení fyzického i mentálního zdraví s pozitivním vlivem na jejich kognitivní procesy, rozvoj mozku a s tím souvisejících studijních předpokladů,“ popisuje náměstek primátora pro školství, kulturu a sport Martin Pošta (Volba pro Děčín).

Město si od projektu také slibuje rozpohybování všech dětí, nejen těch sportovně nadaných, a také to, že si děti díky němu vybudují kladný vztah k pohybu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru