Reprofoto video: Policie ČR
Děčín

Růžová - Policisté minulý pátek 9. února, čtvrt hodiny před polednem vyjeli k oznámení o požáru v domě v obci Růžová. Hlídka policistů z oddělení hlídkové služby Děčín byla během několika minut na místě. V danou chvíli nebylo jasné, zda se uvnitř domu někdo nenachází.

Jelikož policisté dorazili na místo jako první a bylo potřeba co nejdříve začít hasit požár, rozhodli se konat. Na nic nečekali, využili svého oprávnění a provedli násilný vstup do domu k místu požáru a za pomoci práškových hasících přístrojů, které jsou součástí vybavení služebních vozidel, začali s hašením plamenů. Prostory domu byly silně zadýmené a proto se policisté museli před hašením vždy nejprve nadýchnout čerstvého vzduchu a pak vstoupit do domu a hasit. Hasící přístroje se po nějaké době vyprázdnily, ale bylo ještě potřeba dohašovat místo požáru. Policisté si poradili i v této situaci a využili k hašení vodu ze zahradního jezírka. 

"Veškeré úsilí bylo nakonec úspěšné a policistům se podařilo dostat požár pod kontrolu a zamezit tak jeho dalšímu šíření. V domě se naštěstí nenacházel žádný člověk. Policisté se snažili dostat dál do vnitřních prostor domu, ale přes hustý kouř to bez dýchacích přístrojů nebylo možné. Následně na místo dorazili hasičské jednotky a požár dohasily. Díky rychlé reakci a včasnému dojezdu zasahujících policistů se požár naštěstí nerozšířil," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru