Ilustrační foto
Děčín

Děčínsko - Leč se to nabízí, už je to ohrané a veskrze trapné, takže vynechejme to klasické „rok se s rokem sešel“ a „nový rok versus Nový rok“. Každý víme, jaký byl rok 2023, stejně tak každý víme, jaký je rozdíl mezi novým rokem a Novým rokem. A když ne, nevadí, protože s rokem 2023 už je takřka amen, takže ať už byl jakýkoliv, táhne do pr… pryč. Čili nechť je rok 2023 minulostí a v Novém i novém roce ať čeká nás jen to nejlepší!

19,6 °C. Možná si pamatujete, že až tam vylezla rtuť teploměru v Javornickém výběžku (v Javorníku), a to přesně před rokem, v neděli 1. ledna 2023. V historii měření v České republice na Nový rok a ani v lednu nebyla nikdy naměřená vyšší teplota. I u nás v severozápadních/severních Čechách bylo teplo. Hlavně v Dobroměřicích (15,1 °C), Kadani (15,4 °C), Deštnici (16,2 °C) a Horních Beřkovicích (16,3 °C). Na řeckých ostrovech měli 14 až 20 °C, nejčastěji však 15 až 17 °C. Prostě když se daří, tak se daří! I když, 16 °C na Nový rok asi není úplně v „cajku“…

Na druhou stranu, co je dneska v „cajku“, že? Přinejmenším počasí ne. I naše hory jsou bez sněhu. A minimálně do příštího roku budou (ach to kouzlo silvestra…):

Silvestr 2023: Mraků, jako oblačnosti, dost. Ráno a dopoledne všude vysokých, mnohde i nízkých. Druhou polovinu dne, a tedy posledních dvanáct hodin roku 2023, nám z(ne)příjemní mraky, jiným slovem oblačnost, studené fronty tlakové níže se středem nad Britskými ostrovy, kterou Němci pojmenovali Costa. Sprchne? Jenom trošičku. A kdy? Zhruba o půlnoci. Nejvyšší odpolední teploty okolo 2 až 6 °C, na přelomu roku nejčastěji 2 až 4 °C.

Nový rok 2024: Po obědě se dočkáme i trochu modré oblohy a tím pádem logicky i sluníčka. Pršet nebude (ojedinělou dešťovou, na vrcholech hor sněhovou přeháňku počítat nebudeme). Nejvyšší odpolední teploty okolo 4 až 8 °C. Nejnižší ranní teploty kolem 4 až 0 °C.

Prostě úterý: Sychravé. Takové bude první úterý roku 2024. Už v nočních hodinách dorazí srážky s tím, že se srážkami musíme počítat až do půlnoci, respektive rána dalšího dne. Co se skupenství týče, půjde primárně o dešťové kapky, pouze v noci a ráno i v nižších nadmořských výškách o sněhové vločky. Nejvyšší odpolední teploty okolo 2 až 6 °C, nejnižší ranní teploty kolem 1 až 5 °C.

Pravá zima je nadále v nedohlednu. A určitě zůstane v nedohlednu tak dlouho, až se zima překlopí do jara a jaro do léta. A pak léto do podzimu a podzim do zimy. A takhle pořád dokola. Vlastně všechno je kulaté: vesmír, hvězdy, planety, v podstatě i hlavy pozemšťanů jsou koule, byť poněkud zdeformované (někdy víc než je zdrávo).

Sbohem, dvacet dvacet trojko.

A dvacet dvacet čtyřko, ty se nás pokus nenas… vždyť víš!

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru