Krajská zdravotní od ledna rozšíří provoz urologické ambulance v rumburské nemocnici
Ilustrační foto
Děčín

Rumburk - Krajská zdravotní, a.s., (KZ) rozšíří provoz urologické ambulance v nemocnici v Rumburku, která je od poloviny loňského roku detašovaným pracovištěm Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem.

Ambulance pro tuto specializaci, jejíž zastoupení v nemocnici chybělo, se poprvé otevřela 31. května 2022. Lékaři Kliniky urologie a robotické chirurgie Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z., zde budou zajišťovat péči od ledna 2023 namísto jednoho dva dny v měsíci.

„Důvod pro rozšíření ordinačních hodin je jasný, máme zde velkou skupinu pacientů s funkčními poruchami, kteří potřebují specializovanou péči. Provoz ambulance se tak rozšíří o ordinování MUDr. Petry Hokůvové jednou měsíčně ve čtvrtek. Zaměřeno bude hlavně na poruchy mikce, kdy se pacient potýká s nemožností se vymočit, na inkontinenci a běžnou urologii. Moje ambulance bude nadále zaměřená především na onkourologickou problematiku,“ informoval MUDr. Jan Schraml, Ph.D., přednosta Kliniky urologie a robotické chirurgie Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z.

„Navýšení ordinačních hodin urologické ambulance, která úspěšně funguje v rumburské nemocnici již více než půl roku, přinese další zkvalitnění dostupné péče pro obyvatele Šluknovského výběžku tak, aby nemuseli dojíždět na mnoho desítek kilometrů vzdálená zdravotnická pracoviště. V letošním roce jsme ve spolupráci s kožním oddělením Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem zprovoznili dermatovenerologickou ambulanci jedenkrát týdně s předpokladem dalšího rozšíření ordinačních hodin v průběhu příštího roku. Z toho je zřejmé, že tu nechceme péči pouze zachovat, ale dále se snažíme o její rozšiřování a zkvalitňování,“ uvedl MUDr. Michal Tichý, Ph.D., MPH, ředitel zdravotní péče Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z., pracoviště Rumburk.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru