VIDEO: Podívejte se na záběry mohutného požáru ve Hřensku. V terénu je stále 150 hasičů
Reprofoto video, zdroj: HZS Ústeckého kraje
Děčín

Hřensko - Od nedělního rána bojují hasiči s požárem lesa ve Hřensku. Desítky jednotek hasičů včetně policejního a armádního vrtulníku se vrátily k místu požáru i v pondělí ráno, hasební práce pokračují. Hasiči zveřejnili video ze zásahu.

Požár vypukl v Národním parku České Švýcarsko v lokalitě Malinový důl. Jeho rozloha byla podle posledních informací hasičů kolem čtyř hektarů. V neděli odpoledne byla z preventivních důvodu provedena evakuace soutěsek a poté byly veřejnosti uzavřeny. Soutěsky a Mlýnská cesta z Mezné jsou uzavřeny i dnes, dále byla uzavřena silnice ze Hřenska do Mezné.

Informace od zasahujících hasičů - pondělí 25. 7.

7:30 Na místě zasahuje 30 jednotek, 49 hasičských vozidel, vrtulník AČR a Policie ČR.

10:30 Zasahuje 31 jednotek, 54 vozidel, vrtulník . Držíme požár po obvodu. Vrtulník shazuje.

11:50 Na místě zasahuje 31 jednotek 54 vozidel. Zasahuje přibližně 150 hasičů. V současnosti je kladen důraz na dopravu vody, která je dopravována kyvadlově. I nadále zasahuje vrtulník.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru