Policie v Ústeckém kraji upozorňuje: Prázdninová dopravní akce pokračuje
Prázdninová dopravní akce policie. Foto: Policie ČR
Děčín

Ústecký kraj - Začátek letních prázdnin je ve znamení dopravních akcí, které by měly přispět ke zvýšení bezpečnosti intenzivnějšího silničního provozu. Celorepublikové opatření proto probíhá opakovaně a mělo by působit také preventivně. Policisté kontrolují, zda řidiči motorových vozidel dodržují všechny povinnosti, které jim ukládá platná legislativa, více se věnují také chování chodců a cyklistů, kteří jsou v případě dopravních nehod zvlášť ohroženou skupinou.

Dopravní akce se zúčastnilo 94 policistů, kteří zkontrolovali 708 vozidel a zjistili 232 případů porušení zákona. Z tohoto počtu bylo 17 přestupků oznámeno k vyřízení ve správním řízení na příslušný úřad. Celkem policisté přestupcům udělili 215 blokových pokut v celkové výši 118 400 korun.

"Jedenadevadesát řidičů překročilo nejvyšší povolenou rychlost, devětačtyřicet osob nebylo za jízdy připoutáno bezpečnostním pásem a 33 vozidel se nacházelo v nevyhovujícím technickém stavu. V pěti případech řidiči nepředložili doklad o pojištění odpovědnosti a jeden řidič měl pozitivní dechovou zkouškou na přítomnost alkoholu. Čtyři řidiči drželi během jízdy hovorové zařízení, 3 řidiči porušovali dohodu AETR a jeden řidič usedl za volant vozidla bez řidičského oprávnění," uvádí policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Přestupků se dopustili také čtyři cyklisté a jeden chodec. V ostatních případech se jednalo např. o chybějící doklady či jiné porušení zákona. Během dopravní akce byl také vypátrán jeden z pachatelů trestné činnosti.

"Prázdninové dopravní akce nekončí a s policisty se můžete setkat na silnicích i v následujících dnech," uvedla tisková mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru