Krajská zdravotní nově v Rumburku provozuje lékařskou službu první pomoci pro děti a dorost
Ilustrační foto: www.nemrum.cz
Děčín

Rumburk - Krajská zdravotní, a.s., začala od 1. května provozovat lékařskou službu první pomoci pro děti a dorost v rumburské nemocnici, která je detašovaným pracovištěm Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z.

Provoz nové pohotovosti byl zahájen na základě jednání mezi představiteli Krajské zdravotní, a.s., a Ústeckého kraje a reaguje tak na požadavky na zlepšení dostupnosti zdravotních služeb v regionu.

„Nabídku Krajské zdravotní, a.s., zapojit se do systému pohotovostních služeb pro děti a dorost velmi vítáme, rozšiřuje se tak možnost nechat ošetřit děti a mladistvé i mimo ordinační dobu dětských praktických lékařů,“ uvedl Ing. Petr Severa, vedoucí odboru zdravotnictví Krajského úřadu Ústeckého kraje.

„Pro vedení Krajské zdravotní, a.s., je dostupnost a zkvalitňování zdravotní péče ve Šluknovském výběžku velmi důležitou prioritou. Jsme přesvědčeni, že zřízení lékařské služby první pomoci pro děti a dorost v rumburské nemocnici, kterou naše společnost spravuje, zdejší obyvatelé uvítají,“ řekl za Krajskou zdravotní, a.s., její generální ředitel MUDr. Petr Malý, MBA.

Ordinace lékařské služby první pomoci pro děti a dorost se nachází v budově, v níž sídlí dětské oddělení, tedy na adrese U nemocnice 1298/6, Rumburk 1. Ve všední dny funguje v čase od 15.30 do 21.00 hodin a během víkendu a svátků od 9.00 hod do 20.00 hodin.

„Chtěl bych však ujistit všechny rodiče ve Šluknovském výběžku, že se s akutním ošetřením mohou na dětské oddělení rumburské nemocnice obrátit kdykoli i mimo ordinační dobu ordinace pohotovosti, ve skutečnosti nabízíme nepřetržitou možnost ambulantního ošetření dětí a dorostu,“ doplnil ředitel zdravotní péče Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice Ústí nad Labem, o.z. – pracoviště Rumburk, MUDr. Tichý Michal, Ph.D., MPH.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru