Zítra začíná rekonstrukce Teplické ulice přes Bynov. Jak bude probíhat?
Foto: Město Děčín
Děčín

Děčín - Připomínáme, že zítra, tedy v pátek 1. dubna začíná rekonstrukce Teplické ulice v Děčíně. Místní lidé se nemusí bát, že by byla svedena veškerá doprava do ulice Na Pěšině. Frézování začne na pravé straně silnice od křižovatky u zámečku směrem na Jílové.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) pokračuje od 1. dubna s rekonstrukcí povrchu na Teplické ulici (silnice 1/13), tentokrát v úseku přes Bynov, a to od zámečku směrem na Jílové (úsek 125, 718 km až 127, 073 km). Tato rekonstrukce byla v plánu již v loňském roce na podzim.

„Protože tato část silnice vypadá relativně v pořádku, dotazoval jsem se na ŘSD, proč je oprava nutná. Podle ŘSD jsou ve špatném stavu podložné vrstvy, protismykové vlastnosti vozovky jsou navíc nevyhovující, a tím se snižuje bezpečnost provozu,“ popisuje náměstek primátora Tomáš Brčák (ODS) a dodává: „Budeme tlačit na zhotovitele, aby byla rekonstrukce dokončena co nejdříve.“ Hotovo má být do 31. května 2022.

Objízdné trasy si vyžádají několik krátkodobých uzavírek, které se dotknou především místních obyvatel. Práce začnou 1. dubna frézováním prvního úseku, a to od křižovatky ulice Teplická s ulicí Rudolfova a ulicí Lesní cesta. Jako první se bude frézovat pravá strana silnice. Kvůli tomu, že nebude možné odbočit do Rudolfovy ulice, bude ulice Na Pěšině z jedné strany vyparkovaná a bude se přes ní jezdit obousměrně, aby se místní lidé dostali domů. Toto opatření ale nebude platit během celé uzavírky, ale pouze při rekonstrukci křižovatky u zámečku a také ve chvíli, kdy se práce dostanou až na křižovatku ulice Na Pěšině/Teplická.

Opět je to opatření pouze pro místní obyvatele, jiná doprava sem svedena nebude, po Teplické se bude nadále jezdit přes semafory. Zásadním způsobem bude také změněna dopravní obslužnost městské autobusové dopravy. Podrobnosti najdete na webu Dopravního podniku města Děčína (www.dpdmas.cz). Investorem stavby je Ředitelství silnic a dálnic, zhotovitelem pak Vodohospodářské stavby s.r.o.

Harmonogram prací – etapy:

1) Křižovatka ul. Teplická – ul.
Rudolfova, ul. Lesní Cesta
Termín: 04.04. a 05.04. 2022
08.04. a 09.04. 2022

2) Křižovatka ul. Teplická – ul.
U Zámečku, Široká a ul. Bynovská
Termín: 13.04. a 14.04. 2022
21.04. a 22.04.2022

3) Křižovatka ul. Teplická –
ul. Na Pěšině, ul. Vítova
Termín: 27.04. a 28.04. 2022
03.05. a 04.05. 2022

4) Křižovatka ul. Teplická
Termín: 09.05. a 10.05. 2022
13.05. a 14.05.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru