„Nebíčko“ na Pastýřské stěně čeká rekonstrukce interiéru
Zdroj: www.mmdecin.cz
Děčín

Děčín - Radní města Děčína schválili záměr přípravy a revitalizace objektu restaurace na Pastýřské stěně. V minulých letech zde město nechalo provést sanaci suterénu a opravu fasády včetně oken.

Poškozená okna nahradila nová, ostatní se repasovala podle zásad památkové péče. Staticky je objekt v pořádku, ale pro obnovu restaurační činnosti je zde nutné upravit ještě vnitřní prostory.

„Je velká škoda, že jedna z dominant našeho města nemůže být plně využitá, proto připravujeme modernizaci vnitřních prostor, aby opět mohly začít sloužit veřejnosti. Pozornost ale chceme věnovat i obnově okolního prostoru včetně přístupových cest,“ řekla náměstkyně primátora Anna Lehká.

Město v současné době připravuje vypsání výběrového řízení na zpracování projektové dokumentace, která bude vycházet z dispozičního návrhu architekta města. V objektu se počítá s novým gastro provozem pro restauraci a kavárnu. V rámci úprav vnitřních prostor bude nutné řešit také elektroinstalaci, požární vodu, vzduchotechniku a výměnu podlahových krytin. Budoucností využití areálu Pastýřské stěny se zabývala před rozhodováním rady města také Komise pro urbanismus a architekturu. Kromě samotného objektu zámečku řešila i objekt bývalého medvědince a vedlejší místnosti a také ostatní plochy areálu, hlavně přístupové cesty na Pastýřskou stěnu z města nebo zlepšení propojení areálu Zoo a vyhlídkové restaurace.

Budova restaurace na Pastýřské stěně, které se říká „zámeček“ nebo také „nebíčko“, zde stojí od roku 1905. Vybudována byla jako kamenný hostinec s rozhlednou v tehdy módní napodobenině romantického hradu. Objekt je památkově chráněný a patří městu. V minulosti zde byla restaurace, poslední dva roky je bez nájemce a město zde provozuje v letní sezoně prostřednictvím Městského turistického centra Bistro Nad Ferratou.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru