Labské nábřeží v Děčíně se dočká revitalizace, o architektonický návrh se bude soutěžit
Foto, zdroj: MM Děčín
Děčín

Děčín - Město připravuje veřejnou architektonickou soutěž na revitalizaci Labského nábřeží. Revitalizace proběhne v cca 750 metrů dlouhém úseku od kruhového objezdu „U Mototechny“ v kontextu s plánovanou lávkou přes Labe a Ploučnici, po úroveň u Hladového kamene, včetně zázemí Via Ferraty. Součástí revitalizace bude jak spodní úsek podél Labe, tak i horní část, kde se nachází komunikace a chodníky.

„Labské nábřeží vytváří spolu s Pastýřskou stěnou i naproti stojícím zámkem pohledově nejexponovanější a nejcennější část města. Od soutěže si slibujeme nalezení komplexního a podrobného pohledu na toto území. Bude kladen důraz na zohlednění všech druhů dopravy, tedy pěší, silniční i cyklo, a to v návaznosti na významnost tohoto místa,“ říká Anna Lehká, náměstkyně primátora.
Do procesu přípravy město plánuje zapojit i místní aktéry. Vyhlášení soutěže se předpokládá koncem tohoto roku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru