Řadoví policisté a hasiči získají za pomoc během pandemie odměnu 20 000 Kč
Ilustrační foto
Děčín

ČR - 33 861 policistů a hasičů, kteří se přímo podíleli na boji s pandemií covid-19, získá jako poděkování za odvážnou práci jednorázovou odměnu 20 000 Kč. Mimořádné ocenění v pondělí na jednání vlády prosadil ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).

26 761 policistů a 7 100 hasičů v osmé a nižší tarifní třídě se může těšit na jednorázovou odměnu 20 000 Kč. Návrh mimořádného finančního ohodnocení prosadil ministr vnitra Jan Hamáček. „Odměna je spravedlivým poděkováním za práci policistů a hasičů během pandemie. Je skvělé, že se mi kolegy ve vládě podařilo o nutnosti ocenit obětavou práci řadových příslušníků bezpečnostních sborů přesvědčit,“ uvedl Jan Hamáček.

„Jen děkovat nestačí, ale spolu s odměnou chci ještě jednou také všem policistům a hasičům říct: Děkuji, bez vás bychom to nezvládli,“ dodal ministr vnitra a připomněl, že příslušníci bezpečnostních sborů pracovali v krizovém stavu bez nároku na náhradní volno a bez práva na proplacený přesčas museli odsloužit 150 hodin.

Policisté v rámci boje proti pandemii např. dohlíželi na dodržování epidemických opatření, prováděli trasování a pomáhali ve zdravotnických zařízeních. Hasiči mj. pomáhali ve zdravotnických a sociálních službách, poskytli odběrové a mobilní odběrové týmy, podíleli se na trasování, pomáhali v nemocnicích, v zařízeních sociálních služeb či v domovech pro seniory nebo zajišťovali distribuci vakcín.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru