OBRAZEM: Z potůčků běsnící řeky! Takto bleskové záplavy postihly sever Čech!
Dolní Žleb, Děčínsko. Foto: město Děčín
Děčín

Ústecký kraj – Přívalové deště už po několikáté v krátké době za sebou postihly území Ústeckého kraje. Po letní bouři je nejzasaženější oblastí v regionu okres Děčín. Během tří sobotních odpoledních hodin tam hasiči vyjížděli 80krát.

V Děčíně bylo opakovaně zatopené Pětimostí a také křižovatka u pošty, odkud museli hasiči odčerpávat vodu. Voda se prohnala dalšími ulicemi Děčína, zatopila například část Teplické ulice, vylila se do zahrad v Bělé. Rozvodnil se Jílovský potok. Vvoda se místy vylila z břehů a zaplavila část přízemí městského úřadu. Evakuace osob v Děčíně nebyla během soboty nutná. V neděli na 9 hodinu ranní je svolána na magistrát povodňová komise, která bude řešit aktuální situaci.

Děčín nebyl jediný, koho postihly bleskové záplavy. Problém s vodou řešili v Malšovicích, Hřensku či na několika místech ve Šluknovském výběžku.

Foto

„Z normálně tenkých potůčků a říček se během krátké chvilky staly během soboty běsnící řeky, protékající vašimi domy, byty, podniky, zahradami, ale také devastující infrastrukturu města. Během několika hodin se staly cesty a ulice nesjízdnými, přišly o už tak nevalné povrchy, přestala téci pitná voda, na některých místech bylo třeba odpojit elektřinu. Nefunguje kanalizace,“ shrnuje situaci primátor Děčína Jiří Anděl.

"Uděláme všechno proto, aby bylo možno co nejdříve alespoň provizorně fungovat,“ dodal primátor.

Jak bude vypadat situace podle meteorologů v neděli? Intenzivní přívalový déšť spojený většinou s velmi silnými bouřkami se může dopoledne vyskytovat ve východní polovině ČR a v Čechách na horách, během nedělního dne ještě na severovýchodě ČR. V oblastech zasažených intenzivními srážkami může docházet k prudkým vzestupům hladin.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru