Otevření škol a školek na Děčínsku se o týden posouvá
Foto, zdroj: MM Děčín
Děčín

Děčín - Ministr zdravotnictví dnes 9. 4. 2021 na tiskové konferenci oznámil, že vzhledem k výskytu brazilské mutace onemocnění covid-19 na Děčínsku dojde k otevření školek a škol v děčínském okrese až o týden později. „Podle našich informací se má omezení týkat pouze školství, vybrané obchody (např. s dětským oblečením) i hranice okresu budou otevřené od pondělí 12. 4. tak, jako v celé zemi,“ vysvětlil Martin Pošta, náměstek primátora pro školství.

Mimořádné opatření Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje vydá a bude uveřejněno pro Děčínsko až v sobotu 10.4., protože jej musí dle pandemického zákona ještě notifikovat vláda ČR. „O děti zdravotníků a dalších vybraných profesí se postarají jejich „domovské“ školy a školky. Stejný režim, jaký platil dosud, že docházely do jedné určené školy a školky, již není právně s koncem nouzové stavu možný. Naše školy jsou ale na tuto situaci připravené,“ doplnil Martin Pošta.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru