U Zezuláku vzniknou parcely pro šedesát rodinných domků. Město odhaduje, kdy by mohly být hotové
Zdroj: www.mestosluknov.cz
Děčín

Šluknov - Někteří z občanů města si již všimli, že na louce nad rybníkem Zezulák vyrostly pilířky pro připojení na elektriku. Město Šluknov už v době zpracování nového územního plánu v roce 2009 vědělo, že postupný úbytek vhodných parcel pro výstavbu rodinných domů (dále jen „RD“) jednou přejde k jejich nedostatku.

Byly tudíž hledány možné lokality pro jejich začlenění v územním plánu pro budoucí parcelaci, kde se budou moci stavět rodinné domy, a byly vyřešeny i všechny inženýrské sítě. Vhodná lokalita se nakonec vytipovala v prostoru zrušeného plánu jižního obchvatu města a dostala název JIHOZÁPAD.

Po schválení v územním plánu byla vypracována územní studie, která základním způsobem řešila členění jednotlivých parcel, komunikací a možnosti napojení inženýrských sítí. Celá lokalita by měla obsahovat skoro 60 RD s výměrou pozemků 800 m2. Pro 1. etapu zástavby této lokality čítající 29 RD byla vypracována projektová dokumentace pro územní řízení a následovně i pro stavební povolení a jedná se o louku nad rybníkem Zezulák.

V roce 2019 byla provedena překládka vysokého napětí tak, aby jeho ochranná pásma nezasahovala do připravovaných stavebních parcel a na konci roku 2020 pak byly položeny rozvody nízkého napětí, včetně připojovacích pilířků a trafostanice.

A co nás čeká dále? Bohužel musíme čekat – v současnosti na stavbu nové automatické tlakové stanice (ATS) u vodojemu na Křížovém vrchu, která bude schopna tlakovat naplánovaný vodovod na potřebný tlak. Je uzavřena smlouva o spolufinancování se Severočeskou vodárenskou společností s termínem do konce roku 2021. Po dokončení této stavby bude možné vybudovat ostatní infrastrukturu, aby byly parcely připraveny pro zájemce o stavbu RD. S určitostí však nelze říci, že v rozpočtu města budou na rok 2022 schváleny kompletní finance pro dokončení této náročné akce. Bohužel je z tohoto zřejmé, že dokončení nebude dříve než na přelomu 2022/2023.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru