Foto: Primátorem Děčína se stal Jiří Anděl
Foto: MM Děčín
Děčín

Děčín - Město Děčín má nového primátora. Ve čtvrtek 12. listopadu se jím stal Jiří Anděl (Hnutí ANO 2011), jehož ve veřejné volbě zvolila nadpoloviční většina zastupitelů města. Nahradil tak dosavadního primátora města Jaroslava Hroudu (Hnutí ANO 2011), který v této funkci působil dva roky. Jiří Anděl šest let působil jako náměstek děčínského primátora pro finance a majetek; rozpočtu se bude věnovat i nadále.

„Na tu práci se opravdu těším, klíčová bude především příprava rozpočtu na příští rok,“ uvedl Jiří Anděl. Kromě nového primátora zvolili zastupitelé také čtyři náměstky, a to dva uvolněné a dva neuvolněné. První náměstkyní primátora se stala Anna Lehká (Volba pro Děčín), druhým náměstkem pro realizaci a opravy staveb města pak Tomáš Brčák (ODS). Neuvolněným náměstkem pro dopravu se stal Jiří Aster (Hnutí ANO 2011). Čtvrtým neuvolněným náměstkem byl zvolen Martin Pošta (Volba pro Děčín), který bude mít na starosti školství a kulturu. Dovoleni byli také další členové rady města, a to Jan Palička (Hnutí ANO 2011), Jitka Flachsová (Hnutí ANO 2011), Milan Rosenkranc (Změna pro Děčín) a Petr Zdobinský (Piráti). Rada města je tedy opět devítičlenná – primátor a jeho náměstci jsou členy rady automaticky.

Jiří Anděl, vizitka

Ing. Jiří Anděl, CSc., 62 let, narodil se v Rumburku.

Šest let pracoval jako náměstek děčínského primátora pro finance, ekonomiku a majetek. Předtím působil například jako agronom, pracoval v bankovním a finančním managementu či vyučoval na vysokých školách.

Obecním financím se věnuje od roku 2006, do roku 2014 zastával funkci vedoucího finančního odboru na radnici v Novém Boru.

Je milovníkem starých vozidel; vlastní dvě historické jawy a Tatru 613. Rád cestuje a sportuje, hraje na housle a kytaru. Má dvě dospělé děti: syna a dceru, a také dva vnuky a vnučku.

1211andeldva

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru