Žena řídila přes zákaz. Muž za volantem také neměl co dělat, policisté se při kontrole nestačili divit
Ilustrační foto
Děčín

Děčínsko - Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelá 29letá žena, kterou v pátek večer v Krásné Lípě zastavila policejní hlídka. Sedla si za volant, i když věděla, že má ústeckým a děčínským magistrátem uloženy hned tři platné zákazy činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel.

Zákaz řízení uložený jak soudem, tak i ústeckým magistrátem, nerespektoval ani 40letý muž, kterého v neděli dopoledne zastavili policisté v Děčíně. Neměl u sebe doklady potřebné k řízení a dokonce ani doklady k vozidlu, ve kterém jel, navíc měl na autě registrační značky, které na něj nepatřily.

"Muž se také odmítl podrobit orientačnímu testu za účelem zjištění, zda není ovlivněn omamnými a psychotropními látkami. Poté, co mu policisté sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, byl propuštěn na svobodu, už po čtrnácté hodině ho ale hlídka chytila za volantem stejného auta znovu a celý proces přípravného trestního řízení se zopakoval. Jak ženě, tak i muži, kteří ignorují uložené tresty, hrozí v případě odsouzení v krajním případě až dvouleté tresty odnětí svobody," uvedl policejní mlučí Daniel Vítek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru