Ve špinavém nelegálním skladu našli inspektoři desítky kil masa v nevyhovujících podmínkách!
Foto: Státní veterinární správa
Děčín

Žatecko - Při kontrole Státní veterinární správy pro Ústecký kraj v obci Dobříčany poblíž Žatce její inspektoři objevili nelegální sklad, ve kterém se nacházely na paletách balené potraviny živočišného původu v naprosto nevyhovujících podmínkách.

Nebyly zde dodrženy požadované teploty pro skladování, některé potraviny neměly náležité označení, část živočišných produktů byla neznámého původu a skladovací prostor byl znečištěn.

Ve skladu kontrola odhalila mimo jiné různá balení vepřového a hovězího masa o celkové váze přes 30 kg při nevyhovující teplotě prostředí + 9 °C. Legislativa však požaduje pro maso teplotu nejvýše +7 ºC, pro drůbeží maso nejvýše + 4 ºC a pro vnitřnosti nejvýše + 3 ºC.

Jako hlavní pochybení kontrola identifikovala absenci požadovaného schválení skladu, dále pak nedodržení chladírenského řetězce a nedostatečné prokázání původu.

Inspektoři SVS na místě pozastavili činnost provozu, zjištěné závadné produkty znehodnotili obarvením a nařídili jejich neškodné odstranění na náklady provozovatele v asanačním podniku. Ve správním řízení hrozí provozovateli neschváleného skladu podle veterinárního zákona za všechna zmíněná pochybení pokuta až do výše 1 mil. Kč.

0508masozatec

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru