VÝSTRAHA: Hrozí přehřátí, dehydratace. Čekají nás vysoké teploty a nebezpečí požárů
Ilustrační foto: CC0
Děčín

ČR – Meteorologové vydali výstrahu před vysokými teplotami a zvýšeným nebezpečím vzniku požárů. Pořádně horké dny čekejte v úterý a ve středu.

Odpolední teploty budou většinou překračovat 31 °C. Znamená to vysokou zátěž na lidský organismus, nebezpečí přehřátí a dehydratace. Doporučuje se dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami. Je vhodné podle fyzické kondice omezit tělesnou zátěž v poledních a odpoledních hodinách. Nenechávejte děti nebo i zvířata na přímém slunci, zvláště v zaparkovaných automobilech.

Vzhledem k teplému počasí s minimem srážek hrozí nebezpečí vzniku požárů. Tato výstraha platí od úterý do odvolání.

V důsledku sucha hrozí nebezpečí vzniku požárů a následných škod, případně i ohrožení životů. Nerozdělávejte oheň v přírodě a zejména v lesích, nevypalujte trávu, neodhazujte cigaretové nedopalky na zem, nepoužívejte přenosné vařiče a jiné zdroje otevřeného ohně.

Je třeba se řídit místními vyhláškami a zákazy, které k suchu a nebezpečí požárů mohou být vydány. Dbejte na úsporné hospodaření s vodou.

Obě výstrahy platí pro celé Česko a jižní Moravu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru