Spadla klec: Série vloupaček objasněna, muž během měsíce vykradl devatenáct objektů!
Foto: Policie ČR
Děčín

Ústecký kraj - Kriminalisté krajského ředitelství obvinili třicetiletého muže z Teplicka z trestného činu krádeže, poškozování cizí věci a porušování domovní svobody. V období od 2. dubna do 8. května 2020, tedy v době nouzového stavu, se měl dopustit krádeží vloupáním do devatenácti objektů.

Nejčastěji se jednalo o benzínové čerpací stanice a pobočky Penny Marketů, ze kterých si odnášel zejména finanční hotovost, ale také trezory, tabákové výrobky a mobilní telefony vše v celkové hodnotě téměř 584 000,- Kč.

1805krimikz1

Foto: Policie ČR

Další škodu ve výši 515 000,- Kč způsobil poškozením majetku v souvislosti s násilným vniknutím do objektů. Svoji trestnou činnost měl tento recidivista páchat na území Ústeckého, Libereckého a Středočeského kraje.

1805krimikz3

Foto: Policie ČR

"Vzhledem k tomu, že ke spáchaným skutkům došlo v době nouzového stavu, je tak odůvodněna obecná přitěžující okolnost, která umožňuje použití vyšší sazby u některých trestných činů například krádeže," dodává policejní mluvčí Jana Slámová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru