Krizový štáb Ústeckého kraje: Pohřební služby dostanou ochranné pomůcky a lidé mají dodržovat opatření i během Velikonoc
Hejtman Oldřich Bubeníček (vlevo) a 1. náměstek hejtmana Martin Klika prezentují výstupy z jednání krizového štábu. Foto: Ústecký kraj
Děčín

Ústí nad Labem - Aktuální informace od jednotlivých členů krajského krizového štábu, pořízení a distribuce dalších osobních ochranných pomůcek, pomoc od členů Armády České republiky, zabezpečení vyčlenění lůžek v rámci pobytových služeb, dubnové zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje – nejen tato témata řešil pomocí videokonference v úterý krajský krizový štáb pod vedením hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka.

Po jednání krizového štábu seznámili přítomné zástupce médií s výstupy hejtman Oldřich Bubeníček a 1. náměstek hejtmana Martin Klika. Ti mimo jiné uvedli, že Ústecký kraj pořídil z vlastních finančních zdrojů dalších 55 tisíc respirátorů FFP2, které dopraví z ostravského letiště Správa a údržba silnic Ústeckého kraje. Distribuovány budou v tomto týdnu Zdravotnické záchranné službě Ústeckého kraje a zařízením poskytujícím sociální služby na území kraje pro kontinuální zajištění jejich činnosti.

Pracovníci krajského úřadu přes víkend zkompletovali speciální sety osobních ochranných pomůcek pro zařízení poskytující sociální služby. Sety jsou uskladněny v centrálním skladu na krajském úřadě a budou připraveny k využití pro případ výskytu pozitivně testovaných osob v zařízení poskytujících sociální služby. Set zahrnuje respirátor, ochranný oblek, ochranné brýle, štít a návleky na boty. Celkem je připraveno na úřadě k využití 860 kompletních setů, dalších 4.300 setů je již připraveno bez ochranných obleků. K tomu 470 kompletních setů bylo poskytnuto zařízením, ve kterých byla u klientů prokázána nákaza onemocněním COVID-19.

Ústecký kraj poskytne jednorázově pro každou pohřební službu v regionu 600 kusů ústenek a 100 kusů respirátorů FFP2 – distribuce začne v tomto týdnu.

Na základě mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví České republiky Ústecký kraj vyčlenil v zařízeních poskytujících pobytové služby volné kapacity lůžek pro klienty pozitivně testované na onemocnění COVID-19.

Krizový štáb projednal aktuální podmínky stanovené vládou a doporučil konání Zastupitelstva Ústeckého kraje v plánovaném termínu pondělí 20. dubna 2020.

Vedení Ústeckého kraje apeluje na všechny obyvatele, aby během velikonočních svátků dodržovali veškerá platná opatření stanovená vládou České republiky, zejména při výletech a cestování do přírody, nebo při pohybu v ulicích měst a obcí. Současně Ústecký kraj vyjadřuje poděkování všem, kteří tato opatření respektují.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru