Benzina obhájila ocenění Obchodník roku. Letos připravuje další novinky
Foto: Benzina
Děčín

ČR - Benzina, patřící do mezinárodní skupiny PKN ORLEN, získala ocenění Obchodník roku 2019 v kategorii Čerpací stanice s prodejnou v soutěži Mastercard Obchodník roku. Lídr českého trhu v oblasti čerpacích stanic tak navázal na loňské vítězství.

„Obhájení vítězství v soutěži Mastercard Obchodník roku považuji za potvrzení našeho obchodního úspěchu v posledních letech. Každý rok investujeme zhruba jednu miliardu korun do modernizace a rozvoje našich čerpacích stanic. A tyto investice se vyplácí. V počtu čerpacích stanic i prodeje paliva jsme lídry trhu a v posledních letech jsme významně navýšily příjmy z občerstvení. V minulém roce jsme pokračovali v rozvoji našich mobilních aplikací a vstoupili na slovenský trh. Letos připravujeme pro zákazníky další novinky a vylepšení. Jednou z nich je spuštění věrnostního programu, který bude součástí naší mobilní aplikace,“ řekl Marek Zouvala, ředitel sítě čerpacích stanic Benzina, a dodal: „A nezapomínáme ani na vzdělávání našeho personálu. Dvě výukové dodávky neustále objíždí naše čerpací stanice a naši lektoři v nich vzdělávají pracovníky čerpacích stanic v technických a prodejních dovednostech včetně zákaznické péče a bezpečnosti. Za dva roky jsme takto proškolili již 2 500 pracovníků.“

Od roku 2012 Benzina zmodernizovala většinu svých čerpacích stanic, rozšířila služby, zavedla nový koncept občerstvení Stop Cafe a představila prémiová paliva Verva a paliva Efecta s čistícím účinkem pro motor vozu. Každoroční investice přes miliardu korun výrazně přispěly k tomu, že Benzina je dnes lídrem českého trhu a také moderní a mezi řidiči nejoblíbenější značkou.

Benzina dlouhodobě zvyšuje počet čerpacích stanic a objem celkové výtoče. Díky tomu navýšila svůj tržní podíl z 15 % v roce 2014 na aktuálních 24,3 %. Ke zvýšení tržního podílu přispěla také modernizace celé sítě a investice do rozvoje konceptu občerstvení Stop Cafe, které je již dostupné na 306 stanicích ze současných 416 čerpacích stanic. V loňském roce vstoupila také na slovenský trh, kde do její sítě nyní spadá již 10 čerpacích stanic.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru