Odzvonilo ohňostrojům? Česká Kamenice uvažuje o zákazu zábavní pyrotechniky
Ilustrační foto
Děčín

Česká Kamenice - V posledních letech se Česko mezi sousedními zeměmi stalo nechvalně známé dostupností zábavní pyrotechniky a jezdí k nám i zakázané výrobky nakupovat Němci, Poláci a další. I v České Kamenici jistě všichni postřehli nárůst užívání nejrůznějších petard a rachejtlí, a je tedy otázkou, zda už nepřišel čas tuto kratochvíli regulovat.

"Možností je vydání obecně závazné vyhlášky, která bude definovat, kdy a kde lze pyrotechniku používat. Žádná ze stran v zastupitelstvu přípravu této vyhlášky ve svém volebním programu neměla, a proto považujeme za správné otevřít tuto diskuzi veřejně.

Možností, jak k takové vyhlášce přistoupit, je mnoho. Omezení se dá použít na celé území města, jen na veřejná prostranství nebo pouze na zastavené území. Ze zákazu lze vyjmout některé typy pyrotechniky a samozřejmě lze stanovit dny, na které se zákaz nevztahuje.

Proto si dovolím na úvod diskuze načrtnout, jak by takové omezení podle mě mohlo vypadat. Vyhláška by zakazovala používání veškeré pyrotechniky a tzv. "lampionů štěstí", a to na celém území města. Pevná výjimka by byla stanovena na Silvestra a Mikuláše a nevztahovala by se na lampiony, ty by byly zakázány trvale. Pokud by chtěl někdo z občanů zábavnou pyrotechniku použít mimo tyto určené dny, mohl by podle stanovených pravidel požádat radu města o povolení.

Nejsem velkým zastáncem hromady zákazů a regulací, ale je pravdou, že nás všechny začíná tento problém obtěžovat stále víc, a to samozřejmě nejen lidi, ale i naše domácí mazlíčky a chovaná zvířata. Proto budeme moc rádi, pokud nám svůj názor na tuto problematiku sdělíte na facebooku města, kde toto téma otevřeme nebo třeba osobně na „kávě se starostou“ každý první čtvrtek v měsíci," uvádí Václav Doleček, místostarosta města.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru