Nezávislá auditorka prověřila hospodaření zámku za rok 2018 a za první polovinu roku 2019
Foto, zdroj: město Děčín
Děčín

Děčín - Porušování zákona, nedůslednost, nepřehlednost, nedoloženost či absence jakéhokoliv systému a pravidel – to je závěr kontroly hospodaření příspěvkové organizace města Zámek Děčín. Nezávislá auditorka prověřila hospodaření zámku za rok 2018 a za první polovinu roku 2019. Kontrola se týkala například dodržování právních norem při výběru dodavatelů či dodržování zákonů.

Podle závěru této kontroly, která probíhala od 17. července do 30. září letošního roku došlo v mnoha prověřovaných oblastech k zásadnímu pochybení. Vzhledem k uvedeným skutečnostem podalo vedení Děčína podnět na okresní státní zastupitelství. Kontrolní zpráva o hospodaření má 32 stran, k dispozici ji dostali zastupitelé města. Chystají se i kontroly dalších příspěvkových organizací města. Na téma hospodaření zámku proto v úterý v poledne proběhla na magistrátu tisková konference za účasti primátora města Jaroslava Hroudy, náměstka primátora Jiřího Anděla, radního Ondřeje Smíška, současné ředitelky zámku M. Poskočilové a advokátky města.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru