V září vyhasl na děčínských silnicích jeden lidský život. Třiadvacet lidí se při nehodách zranilo
Ilustrační foto: Pixabay.com
Děčín

Děčínsko - Děčínští policisté vyjížděli v rámci oznámených dopravních nehod od začátku září letošního roku ke 130 kolizím. Vlivem dopravních nehod ve sledovaném období zemřel jeden člověk. Jednoho člověka zdravotníci odváželi z místa neštěstí s těžkým zraněním.

Dvaadvacet dalších utrpělo lehká zranění. Zjištěné škody se vyšplhali k částce 6.361.000,- Kč. Nejčastější sledovanou příčinou zářijových nehod bel nesprávný způsob jízdy, který se odrazil ve třiapadesáti kolizích. Patnáct řidičů se nechalo svést nepřiměřenou rychlostí. Čtrnáct opomnělo na přednost v jízdě a jeden se potýkal s následky nesprávného předjíždění. Zbývajících sedmačtyřicet případů je evidováno bez bližšího určení příčiny nehody. Dva řidiči v době kolizí byli pod vlivem alkoholu.

"Ve stejném období loňského roku byli děčínští policisté přivoláni ke 103 případům dopravních nehod. I vloni vlivem kolizí zahynul jeden člověk. Čtyři lidé se potýkali s následky těžkých zranění a pětadvacet s lehkými. Součtem všech ohlášených ztrát a poničeného majetku se z policejních protokolů vynořila částka 5.717.000,- Kč. Ze sledovaných příčin se vloni na prvním místě umístila nepřiměřená rychlost s devatenácti případy. V závěsu za ní se objevil nesprávný způsob jízdy se čtrnácti kolizemi. Na třetím místě se umístila opomenutá přednost v jízdě s devíti případy. Poslední ze čtveřice sledovaných příčin se tentokrát umístilo nesprávné předjíždění s jednou kolizí. Do zbývajících nesledovaných příčin se zařadilo šest desítek nehod. Alkoholem bylo v době nehod ovlivněno sedm řidičů," uvedla policejní mluvčí Petra Trypesová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru