Z cisterny unikla převážející nebezpečná látka. Na místě zasahovaly čtyři hasičské jednotky
Litoměřická ulice byla uzavřena
Děčín

Děčín, Staré Město - Celkem čtyři hasičské jednotky (profesionální hasiči Děčín, drážní hasiči Ústí nad Labem a dobrovolné jednotky Staré Město a Horní Žleb) zasahovaly v úterý odpoledne (od 14:45) u úniku nebezpečné látky z cisterny. K události došlo v Děčíně, na Starém Městě v Litoměřické ulici u železničního přejezdu, u konečné MHD.

K úniku látky došlo z cisterny hned za železničním přejezdem, směrem do centra. Hasiči nejdříve museli zjistit o jakou látku vlastně jde, žádné auto, ze kterého by látka unikla na místě nebylo. Později se ukázalo, že jde o furfurylalkohol. Řidič cisterny pravděpodobně nevěděl, že k úniku došlo, byl zadržen až před Prahou.

Hasiči při likvidaci museli použít dýchací přístroje. Jedna žena byla hospitalizována v nemocnici. Jednalo se o pacienta, který se pohyboval v okolí úniku a měl následně dýchací potíže. Prokop Voleník, mluvčí krajských záchranářů potvrdil, že záchranáři do nemocnice převezli ženu, která měla zdravotní dýchací potíže a pohybovala se v okolí úniku. Zatím není jasné, zda komplikace souvisí s úterním únikem látky, pacientův stav nebyl život ohrožující.

1709uniklatkydva

Hasiči zasahují u úniku látky na Starém Městě.

Silnice ze Starého Města do Boletic nad Labem byla několik hodin zcela neprůjezdná. V místě se tvořily kolony. Řidiči využívali silnici podél Labe, přes Malou a Velkou Veleň nebo delší trasu přes Ústí nad Labem. Obyvatelé Litoměřické ulice nesměli vůbec otevírat okna, na točně MHD uvízlo několik autobusů.

Případ nyní šetří PČR.

http://www.edecinsko.cz/zpravy/decin/73718-decin-unik-nebezpecne-latky-uzavrel-okoli-litomericke-ulice-hasici-zasahuji-v-dychacich-pristrojich

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru