Ústí nad Labem - Již tento pátek 30. 8. 2019 v 13:00 začíná v Ústí nad Labem 48. mistrovství České republiky v požárním sportu družstev HZS ČR a 66. mistrovství Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska.

O vše se stará technická četa a organizační tým mistrovství, které dohromady tvoří okolo 250 lidí. Musejí se postarat nejen o technologii vlastní soutěže, ale i o prezenci, ubytování, stravu a další zázemí pro 200 sportovců z řad profesionálních hasičů, 514 sportovců a sportovkyň z řad dobrovolných hasičů, 80 rozhodčích a desítky dalších účastníků a hostů.

Všechny soutěžní disciplíny se uskuteční na Městském stadionu Ústí nad Labem, Masarykova 228. První soutěžní den (pátek) bude zahájen výstupem na cvičnou věž a slavnostním ceremoniálem zahájení celého mistrovství. V sobotu nás čeká běh na 100 metrů s překážkami a štafeta 4 x 100 metrů. Neděle bude ve znamení požárního útoku a mistrovství bude oficiálně zakončeno.

Účast přislíbil předseda vlády i ministr vnitra, vysocí představitelé Hasičského záchranného sboru ČR, Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, vrcholní představitelé společenského, kulturního a politického života. Záštitu mistrovství udělil hejtman Ústeckého kraje.

Pátek je ve znamení výstupu na cvičnou věž

Dnes, 30. srpna 2019, začíná první soutěžní den 48. Mistrovství ČR v požárním sportu družstev Hasičského záchranného sboru ČR a 66. mistrovství Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska v požárním sportu. Na Městském stadionu v Ústí nad Labem se od 13:00 hodin představí všechny soutěžní kategorie hasičů a hasiček v první soutěžní disciplíně, kterou je výstup na cvičnou věž.

Výstupem do 2. podlaží cvičné věže začnou od 13:00 hod. ženy SDH, dorostenky, mladší a střední dorostenci. Pro starší dorostence je výstup do 3. podlaží cvičné věže. Ti začínají od 14:10 hod. Od 15:00 hod. jdou na cvičnou věž profesionální hasiči a muži SDH. S 8,5 kg těžkým žebříkem, který zavěšují na jednotlivá okna cvičné věže, vyšplhají až do 4. podlaží.

Boj o mistrovské tituly vyvrcholí semifinálovými a finálovými výstupy mužů HZS ČR a SDH do 4. patra a žen SDH do 2. patra cvičné věže v podvečerních hodinách.

Celé dění můžete sledovat na Firetv.cz.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru