Bourák míří do Rumburku: Počítejte s omezením v dopravě a uzavírkami
Ilustrační foto: Pixabay.com
Děčín

Rumburk - Pro natáčení tvůrci vybrali nejen severočeský Varnsdorf, který se promění ve filmový Šlukdorf, ale také město Rumburk, jehož ulice a další místa poslouží jako filmové kulisy.

Celovečerní film Bourák je černá gangsterská romanticko-hudební komedie o tom, co všechno může způsobit jedna letní bouřka, jedna městská vyhláška, sada golfových holí, rock and roll a jedna hodně naštvaná dcera. Scénář napsal Petr Jarchovský podle předlohy Evity Naušové a z původního sociálního dramatu vznikla stylizovaná černá komedie o dospělé dceři – Kamile, která se rozhodne zachránit manželství svých nedospělých rodičů.

Po letní pauze doplní rozehrané šlukdorfské figurky sám velký Bourák v podání Ivana Trojana. Roli Bourákovy dcery Kamily svěřil Ondřej Trojan studentce konzervatoře Veronice Markové, poprvé jako matka dospělé dcery se představí Kristýna Boková (Markéta). V dalších rolích se objeví Jiří Macháček, Petra Nesvačilová, Kateřina Winterová, Jan Cina, Kryštof Hádek, Matěj Ruppert a další.

S natáčením je spojena řada dopravních omezení a uzavírek. „Od poloviny září budou platit dopravní omezení a s tím související snížený komfort v dopravní obslužnosti především v ulici SNP. O všech omezeních bude veřejnost včas informována prostřednictvím webových stránek města, Rumburských novin a sociálních sítí města Rumburk a Filmové kanceláře Ústeckého kraje. Mockrát děkujeme za vstřícnost,“ řekla Barbora Hyšková z Filmové kanceláře Ústeckého kraje, která s natáčením filmu od začátku pomáhá.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru