REAKCE: Rumburk se vyjadřuje k tiskové zprávě Ústeckého kraje k Lužické nemocnici
Ilustrační foto. Zdroj: www.nemrum.cz
Děčín

Rumburk - Město Rumburk na svém oficiálním webu reaguje na tiskovou zprávu Ústeckého kraje „Vyjádření Ústeckého kraje k nátlaku vládních představitelů a samosprávy v oblasti Šluknovska k převzetí Lužické nemocnice bez dokončeného auditu“.

V té kraj mimo jiné uvádí: Zastupitelstvo města Rumburk bohužel svým rozhodnutím o neúhradě ztráty své nemocnice situaci ještě více zkomplikovalo.

Zastupitelé museli takto rozhodnout, jelikož jediný termín, který byl na papíře se odkazoval na možné převzetí na konci roku 2019 a k financování nejsou prostředky déle než do září 2019. I prohlášení hejtmana a jeho náměstka prezentované na zasedání zastupitelstva Ústeckého kraje dne 24.6.2019 doporučovalo jako nejschůdnější cestu insolvenci. Toto bylo uvedeno i v médiích.

Nyní jsou zastupitelé města viněni ze zhoršení situace, přestože toto řešení bylo doporučeno jako nejschůdnější.

Zdroj: www.rumburk.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru