Cizinecká policie zadržela ve vlaku mladistvého Syřana. Pašoval drogu v plastovém kelímku
ilustrační foto: Policie ČR
Děčín

Děčín - Ve čtvrtek 21. února v dopoledních hodinách kontrolovala hlídka cizinecké policie v mezinárodním rychlíku jedoucím do Německa cizince nezjištěné totožnosti. Jelikož nemohl hodnověrně prokázat svou totožnost, byl v železniční stanici Děčín zajištěn a eskortován na policejní služebnu, kde policisté zjistili, že se jedná o mladistvého státního příslušníka Sýrie, který je v SRN žadatelem o mezinárodní ochranu.

Při prohlídce cizince policisté nalezli plastový kelímek, který obsahoval krystalickou látku. "Provedeným testem na přítomnost omamných a psychotropních látek byla potvrzena přítomnost psychotropní látky metamfetamin. Provedenou expertízou bylo později zjištěno, že se jedná o 50,04 gramu psychotropní látky metamfetamin (pervitin)," potvrdila krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Syřan byl zadržen a byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Případ byl předán kriminalistům územního odboru Ústí nad Labem, kteří o den později ukončili zkrácené přípravné řízení.

Okresním soudem v Ústí nad Labem byl cizinec odsouzen k výkonu trestu odnětí svobody na 6 měsíců s podmíněným odkladem na 2 roky a dále mu bylo vysloveno soudní vyhoštění na 2 roky a propadnutí věci. Cizinec byl následně předán policejnímu orgánu Spolkové republiky Německo.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru