Děčín - Už to vypadalo na třetí prodloužení Děčína v této sezóně Kooperativa NBL, ale svitavští Tuři poslední střelou v poslední vteřině znovu porazili Válečníky. V tomto ročníku již podruhé.

Vstup do střetnutí patřil Svitavským, kteří díky koši Puršla a trojce Marka vedli rychle 0:5. Naši však díky bodům Ježka a Pomikálka otočili na 6:5, poté odskočili dokonce na 12:7 a když dal Žikla dva koše v řadě, ke kterému se přidal ještě Autrey, bylo to 16:9. Poslední slovo v této čtvrtině však patřilo hostujícímu O'Brienovi, který upravil na 16:11. Vedené Děčína mohlo být ještě větší, ale Válečníci zahodili v závěru tři šestky, což při závěrečném počítání chybělo.

Ve druhé desetiminutovce se jako první prosadil Carlson, který vzápětí trefil trojku a domácí vedli 21:13. Pak se ovšem Válečníkům přestalo dařit v útoku a Tuři toho využili k vyrovnání na 21:21. Poté se dokonce ujali po trojce Slezáka vedení 23:24, ale pět bodů Šišky otočilo na 28:24. Soupeř ale znovu manko rychle vymazal, když Marko trefil trojku a Slezák proměnil tři šestky po faulu Carlsona - 28:30. Děčínský Američan ale vzápětí napravil svoji chybu a trojkou otočil na 31:30. A vyrovnaná bitva pokračovala až do konce poločasu, který uzavřely dva body Landy - 38:39.

Druhou půli začal dvoubodovou trefou Pomikálek, hosté ale ihned kontrovali pěti body v řadě, jenže naši jich dali vzápětí osm a vedli 48:44.V polovině této periody vedli po koších Grunta a Feštra 54:51, avšak soupeř nakonec díky závěrečné trojce Slezáka získal před poslední částí náskok čtyř bodů 58:62. V ní se Turům dařilo odrážet děčínské pokusy o vyrovnání, naopak sami postupně navyšovali své vedení, které bylo po další trojce Slezáka dokonce již desetibodové - 67:77. Válečníci ale ukázali to správné srdce, zabojovali a díky trefám Carlsona, Autreyho a trojce Pomikálka se dostali minutu před koncem na 74:77. V závěrečných vteřinách se hosté nedostali ke střele, naopak Autrey po útočném doskoku a z krkolomné pozice dokázal prohnat obroučkou tříbodovou střelu - 77:77. Svitavy pak měly na poslední útok 6 vteřin, Děčané jej ale neubránili a O'Brien rozhodl lehkou střelou zpod koše - 77:79.

Zápas přinesl líbivý basketbal plný energie a bojovnosti, a to z obou stran. Skóre se přelévalo ze strany na stranu, oba celky předváděly povedené akce a diváci si jistě přišli na své. Děčín vyprodukoval o deset střel víc než soupeř, ale chyběla mu větší přesnost, zamrzelo i pět nedaných šestek. Válečníci byli lepší o kousek v doskocích a bodech z druhých šancí, měli také méně ztrát. Hosté si naopak pomohli 11 trojkami.

Nejlepším z Válečníků byl Carlson se 17 body, dařilo se i Pomikálkovi (14), dvojcifernými střelci byli i Autrey, Feštr a Šiška, který měl 8 asistencí. Hráčem zápasu byl však zvolen svitavský Pavel Slezák za 20 bodů (5 trojek a 5 šestek) a 7 doskoků. Rozehrávač Marko měl double-double za 12 bodů a 10 asistencí. Dobře zahráli Kovář, Puršl i O'Brien, který rozhodl.

BK ARMEX Děčín - DEKSTONE Tuři Svitavy 77:79

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru