Válečníky čeká domácí zápas se Svitavy, utkání bude vysílat Česká televize
Zdroj: www.bkdecin.cz
Děčín

Děčín - První domácí zápas druhé poloviny základní části Koopertiva NBL odehrají basketbalisté Děčína pod dohledem kamer České televize. A není se co divit, protože do ARMEX Sportcentra přijedou Svitavy, se kterými Válečníci v minulé sezóně vypadli 2:4 na zápasy ve čtvrtfinále play-off a podlehli jim také v Českém poháru v boji o bronz.

Soupeři tedy mají co vracet, navíc když v prvním letošním vzájemném duelu padli na palubovce Turů 84:69. Svitavy začaly sezónu třemi výhrami v řadě, včetně úspěchu nad Válečníky, poté ale nestačily na Pardubice, Nymburk a Opavu. V dalších zápasech už ovšem Tuři zvítězili, výjimkou byla pouze domácí prohra s ústeckou Slunetou 66:70.

Bodovým tahounem svitavského týmu je Američan Sean O'Brien, který dává v průměru 13,8 bodů a doskakuje přes 9 míčů na zápas. Za ním je zkušený rozehrávač Roman Marko s průměrem 13,5 bodu a osmi asistencemi na utkání. Dalšími dvojcifernými střelci jsou Šimon Puršl (11,8) a Pavel Slezák (11,4). Tuři se na konci října rozloučili s Russellem Woodsem, který nenaplnil očekávání klubu, a angažovali amerického pivota Charlese Justina Aikena, jenž má po čtyřech zápasech průměr 7,5 bodu na zápas.

Zatímco Válečníci mají zápas 12. kola již dlouho za sebou (v předehrávce v něm porazili v prodloužení domácí Královské sokoly 84:90), Svitavští ho absolvovali minulou neděli, kdy porazili předposlední domácí Brno 73:83 (nejlepší střelci Svitav: Marko 15, Slezák 14, Jelínek 13).

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru