Policie k požáru s 20 zraněnými: Jsme na počátku, po příčině budeme pátrat
Policisté uzavřeli během prvních hodin vyšetřování silnici. Foto: Oldřich Hájek
Děčín

Ústí nad Labem - Policisté jsou teprve na počátku vyšetřování čtvrtečního závažného požáru v ústecké části Předlice. Zraněno při něm bylo dvacet lidí, několik jich museli na místě resuscitovat.

Ve čtvrtek v ranních hodinách došlo k požáru obytného domu v ulici Hrbovická v lokalitě Předlice. Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému. Z domu bylo evakuováno 18 osob. Následně zdravotnická záchranná služba převezla 11 dětí a 9 dospělých do nemocnic v Ústí nad Labem, Děčíně a v Teplicích.

"Resuscitováno bylo šest lidí – čtyři děti a dva dospělí. Všichni byli nadýchaní kouře," řekl k zásahu mluvčí hasičů Lukáš Marvan. Jeho kolegové sundavali několik lidí i ze střechy, kam se v nouzi uchýlili před všudypřítomným kouřem obyvatelé hořícího domu.

Ještě téhož dne v dopoledních hodinách kriminalisté společně s vyšetřovatelem hasičů a psovodem se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání akcelerantů provedli ohledání místa požářiště. "Jsme na počátku. Zažádali jsme o vypracování znaleckých posudků, odborných vyjádření a budeme pátrat po příčině vzniku požáru," uvedla mluvčí policie Veronika Hyšplerová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru