AKTUÁLNĚ: Kvůli silnému větru jsou stovky domácností bez elektřiny
Ilustrační foto
Děčín

Děčínsko - V souvislosti se silným větrem doprovázený deštěm eviduje dispečink ČEZ Distribuce v současné době na svém zásobovacím území zvýšenou poruchovost.

"Jedná se o desítky poruch na vedení vysokého a nízkého napětí především v Ústeckém (Děčínsko a Ústecko) a Libereckém kraji ( Liberecko a Semilsko) a v lokalitě středních Čech (Benešovsko)," uvedla ve čtvrtek večer Soňa Holingerová, mluvčí Skupiny ČEZ.

"Poruchy evidujeme také na západě Čech (Karlovarsko) a na Moravě (Krnovsko). Nicméně zde je situace klidnější," dodala.

Do terénu okamžitě vyjíždějí poruchové čety a snaží se dodávky elektřiny obnovit co nejdříve. Bez elektřiny jsou v současné době stovky domácností v uvedených lokalitách. "Posílili jsme jak poruchové čety, tak dispečink i call centrum ČEZ Distribuce, kam mohou všichni zcela zdarma volat hlášení o poruchách na linku 800 850 860. Nejčastější příčinou poruch je pád stromů a větví do vedení, ulomené izolátory," sdělila Soňa Holingerová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru