Foto: Zoo Děčín
Co se chystá

Děčín – Zoologická zahrada Děčín přichystala na nadcházející sobotu (20. ledna) slevovou akci, která potěší především rodiny. Tzv. Family day je již druhým rokem součástí kalendáři akcí a přinese speciální slevu na rodinné vstupné. To bude možné pořídit pouze za poloviční cenu. Využít ji mohou rodiny s jedním až třemi dětmi.

„Pro dva dospělé a jedno dítě vyjde vstup jen za 160 korun, čtyřčlenná rodina zaplatí pouhé dvě stovky a rodina se třemi dětmi jen 240 korun,“ vypočítala mluvčí zoo Alena Houšková. Zoo Děčín je v tomto období otevřena denně od 8 do 16 hodin. Expozice Rajské ostrovy pak od 9 do 18 hodin.

Family day chystá zoo zopakovat ještě v následujícím měsíci. Zvýhodněné vstupné pro rodiny nabídne v sobotu 24. února.

Family day 41d38

Novinku přichystal také Zoopark Chomutov. Tamní návštěvníci si sice v současné době musí nechat ujít pohled na některá zvířata, ale zase si mohou náležitě užít blízký kontakt s jinými. „Hadi a plazi z našich terárií budou na měsíc a půl schovaní. Jako každý rok jsme je zazimovali – všechny ještěrky, želvy či hadi si teď hoví zahrabaní a při teplotě, která je pro ně ideální. Někde jsou to čtyři stupně, u jiných osmnáct. Až do konce února tak bude vnitřní terárium zavřené a venkovní osiřelá," informuje zoopark na sociálních sítích. 

Co je ale onou novinkou? Možnost nakrmit zvířata. To je běžně velmi přísně zakázané, ale na statku připravili speciální sudy se slámou. „Do stájí na statku domácích zvířat jsme nainstalovali zajímavou novinku. Jde o dva sudy naplněné senem, ze kterých můžete vždy trochu oblíbeného krmiva vytáhnout a kozám či ovečkám jej nabídnout. Díry v sudu jsou přizpůsobené především pro děti, pro které je krmení domácích zvířat vždycky oblíbená zábava. Možná maličkost, ale parádní, ne?" upozorňuje zoopark.

Na statku chomutovského zooparku jsou dva sudy se senem, z nichž mohou zájemci přikrmovat tamní zvířátka. Foto: Zoopark Chomutov / Věra Fryčová

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru