Rozběháme a Canicross Ústí se na jezeře Milada zvedne z gauče na podporu ústecké zoo
Foto: archív Rozběháme Ústí nad Labem
Co se chystá

Jezero Milada – Zvedni se z gauče, udělej něco pro sebe a podpoř ústeckou zoo! To je slogan akce, která proběhne v neděli 13. srpna od 15.30 hodin u jezera Milada na louce pod parkovištěm u trmické pláže pod vedením zkušených ambasadorů Rozběháme Ústí nad Labem a Canicross Ústí nad Labem.

Oficiální ambasadoři Rozběháme Ústí nad Labem Jan Plíšek a Nikola Meluzínová si pod taktovkou zakladatele Rozběháme Česko Honzy Bielika připravili pro všechny začínající i zkušené běžce řadu vzdělávacích aktivit o běhu. Radit budou například jak si vybrat správně padnoucí běžeckou obuv, testovat se budou boty od partnera akce společnosti Salming. Ambasadoři také poradí jak běhat lehce, s radostí a hlavě bez bolesti a bez zranění.

Oficiální ambasadorka Canicross Ústí nad Labem Karin Straková zase řekne jak správně běhat se psem. Společně se zkušenou lektorkou Markétou Myslivcovou se zaměří na práci se psem ve skupině - starty, předbíhání, míjení, ovladatelnost pejska. Prozradí základy psychické i fyzické přípravy psa a budou se věnovat i individuálním dotazům.

Běžecké odpoledne v 19.00 hodin běžci a canicrossaři zakončí společným výběhem s charitativním dobrovolným příspěvkem ve prospěch ústecké zoo. „Výtěžek poputuje na veřejnou sbírku, zajištěnou ústeckou komunitní nadací. Účelem sbírky je získat peněžité příspěvky například na zlepšení životních podmínek zvířat (výstavba a úprava ubikací, expozic a výběhů, zlepšení výživy a péče o chovaná zvířata), případně na rozšíření chovu zvířat o nové druhy (např. vybudováním nového vhodného chovatelského prostoru).  Výběh bude dlouhý 5 km a tempo běhu určuje poslední. Na každého počkáme!,“ slibují organizátoři na stránce akce.

ČASOVÝ HARMONOGRAM

< 15:30 - 20:00 - Zkoušení/vyběr testovacích bot od partnera Salming
< 15:30 - 20:00 - Zkoušení/vyběr canicrossové výbavy s odborným poradenstvím
< 15:30 - 20:00 - Seznámení se skupinou Rozběháme a Canicross Ústí nad Labem
< 17:00 - 18:30 - Praktický workshop canicrossu
< 17:00 - 18:30 - Praktický běžecký workshop zaměřený na techniku 
< 19:00 - 20:00 - Charitativní výběh pro ústeckou zoo na 5 km

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru