TIP NA VÝLET: Romantika se sklenkou vína pod hvězdnou oblohou – to jsou Perseidy ve Stranné
Ilustrační foto: CC0
Co se chystá

Chomutovsko – Meteorický roj komet zvaný Perseidy je každoročně oblíbenou letní noční podívanou. Březenští vinaři společně s obcí letos tento krásný zážitek udělají ještě příjemnějším. Povýší jej na degustační zážitek s hudebním doprovodem.

Okolí obce Březno na Chomutovsku je bohaté na vinice. Tamní vinaři chtějí předvést, jaká lahodná vína se na svazích rodí. Akce Perseidy ve Stranné proto začíná už ve čtyři hodiny odpoledne přímo na vinici ve Stranné, kde budou pro návštěvníky připraveny sklenky a drobné občerstvení. Ochutnávku zpříjemní hudební doprovod.

Posléze se program přesune do kostela Nejsvětější Trojice ve Stranné, kde je připraven koncert profesionálního hráče na didgeridoo Ondřeje Smeykala. Didgeridoo je prastarý hudební nástroj domorodých australských obyvatel, aboridžinců, kteří ve svých rituálech komunikují s přírodou či dušemi předků právě prostřednictvím tajemných tónů didgeridoo. Ondřej Smeykal patří mezi nejuznávanější hudebníky. Jeho hra doprovází nejrůznější projekty, a to i filmové. Ke konci letošního roku bude například představen loutkový film Malý Pán II, na jehož hudebním doprovodu se podílel.

 

Ondřej Smejkal didgeridoo

Ondřej Smeykal hraje na nástroj didgeridoo. Foto: FB Ondřeje Smejkala

 

Po koncertu se zájemci přesunou opět na vinice, kde budou moci pozorovat Perseidy z nejvyššího bodu vinice. 

 

A4 perseidy

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru