Tradiční městské slavnosti nakonec proběhnou v menším měřítku
Zdroj: www.varnsdorf.cz
Co se chystá

Varnsdorf - Tradiční městské slavnosti v areálu sportovní haly, tak jak je známe, nakonec letos nebudou. V menším měřítku ale proběhnou v prostoru před divadlem.

Lepšící se situace v Česku kolem koronaviru s sebou přináší rozvolnění protiepidemických restrikcí také v kultuře. Ministerstvo kultury v minulém týdnu představilo tzv. balíčky pro obnovení kulturního života, organizátoři však mají při pořádání akcí dosti svázané ruce a mnohdy nejsou schopni splnit stanovené podmínky, které jsou náročné nejen na organizaci, ale i finance.

Z původního záměru uspořádat tradiční městské slavnosti v areálu sportovní haly tak sešlo. Organizátoři by museli prostor rozdělit na několik sektorů. Každý sektor by musel mít svůj vstup, hygienické zázemí, občerstvení, evidenci návštěvníků pro případné trasování a další. Z tohoto důvodu se město rozhodlo uspořádat slavnosti v menším měřítku, neboť by si návštěvníci za těchto podmínek hvězdy hudební scény, které stojí nemalé finance, neužili.

Slavnosti se tak přesunou do prostoru před divadlo. Program začne v pátek 18. června od 19 hodin, kdy vystoupí Cirk La Putyka – Kaleidoskop, od 20 hodin potom v sále Lidové zahrady Varnsdorf proběhne koncert kapel Old Country Band a Malvas. V sobotu 19. června odstartují slavnosti v 15 hodin programem pro děti. Připraven bude skákací hrad, koncert Chytej ušima, vystoupí varnsdorfští parkouristé, Bratři v tricku nebo Václav Strasser se svou Bubbleshow. Vstup po oba dny bude zdarma.

Další program připravují organizátoři na září, kdy by v prostoru náměstí proběhl hudební koncert některého z větších umělců hudební scény, vstupné by bylo také zdarma. Dvoudenní program v prostoru před divadlem s sebou přináší také drobné omezení v dopravě. Část ulice Partyzánů bude uzavřena a bude vyznačena objízdná trasa.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru