Výroční výstava děčínské zoo je nyní k vidění v knihovně
Ilustrační foto
Co se chystá

Děčín - Kdo nestihl výstavu věnovanou sedmdesátiletému výročí děčínské zoologické zahrady v Galerii Obchodního centra Pivovar, má nyní jedinečnou šanci ji shlédnout v Městské knihovně Děčín. K vidění tu bude po celý prosinec.

Zoo Děčín prošla za sedmdesát let obrovskou proměnou. Ze zookoutku, přes zamřížovaný zvěřinec se stala moderní zoologickou zahradou s mnoha chovatelskými úspěchy. „Výstava, kterou jsme u příležitosti tohoto významného jubilea připravili, přiblíží příchozím prostřednictvím 10 naučných panelů sedmdesát let zoo z pohledu jednotlivých ředitelů, kterých se v ředitelském křesle vystřídalo celkem šest, připomene i významné osobnosti spjaté s děčínskou zoo nebo dovolí se prostřednictvím netradičního audiokoutku zaposlouchat do vzpomínek pamětníků, uvedla mluvčí zoo Alena Houšková.

Nechybí ani přehled zvířat, které za 70 let zoologickou zahradou prošli a k vidění jsou i makety oblíbených medvědů grizzly Siegfrieda a Helgy. Výstava je k dispozici ve třetím patře knihovny a otvírací doba se shoduje s provozem knihovny.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru