V Děčíně bude o víkendu veletrh škol a zaměstnavatelů
Ilustrační foto: Pixabay.com
Co se chystá

Děčín - Na čtyři desítky vystavovatelů z řad středních škol z Děčínska, regionálních zaměstnavatelů působících ve strojírenství a zdravotnictví a jedna vysoká škola se představí návštěvníkům už 23. ročníku „Veletrhu ŠKOLA DĚČÍN 2019“.

Akce proběhne ve čtvrtek 24. 10. 2019 mezi 9.00 – 18.00 hodinou v Obchodním centru Pivovar v Děčíně (Sofijská 2/3, Děčín VI-Letná). Na její organizaci se spolupodílí Úřad práce ČR, Okresní hospodářská komora Děčín, Statutární město Děčín a střední školy.

Veletrh s podnázvem Cesta ke vzdělání a profesi se řadí mezi už tradiční přehlídky škol a povolání, které ÚP ČR pořádá po celé republice. I ten v Děčíně je určen primárně žákům 8. a 9. tříd základních a speciálních škol, kteří stojí před výběrem studijního oboru, a tím pádem i budoucího povolání. Na své si ale přijdou i ti, které zajímají vzdělávací programy středních škol a další možnosti vzdělávání, např. kurzy, semináře či školení.

Své zástupce bude mít na místě, jako každý rok, i Kontaktní pracoviště ÚP ČR v Děčíně. Jeho specialisté poradí lidem nejen při výběru vhodného povolání či rekvalifikace, ale také jim pomohou s orientací ve vzdělávací nabídce škol. Návštěvníci získají přehled o tom, co v dnešní době zaměstnavatelé v tomto regionu potřebují a o jaké profese mají především zájem.

„Specialistky z Informačního a poradenského střediska pro volbu a změnu povolání jsou připraveny být žákům oporou při výběru vhodného oboru, pomohou jim zorientovat se ve vzdělávací nabídce škol nebo jim poskytnou informace o možnosti uplatnění absolventů na trhu práce,“ vysvětluje ředitel Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Děčíně Vlastislav Hlaváč.

Součástí veletrhu bude též řada doprovodných akcí. Realizační tým letos přemístil doprovodný program do pasáže obchodního centra. Shlédnout ho tak budou moci nejen účastníci veletrhu, ale také široká veřejnost. Zástupci z řad vystavovatelů předvedou např. sebeobranu, první pomoc, chemické pokusy, vazbu květin, módní přehlídku, model vodíkového auta, zámečnické páce a další technické ukázky. Chybět nebudou ani tradiční soutěže pro letošní deváťáky na téma volby povolání o hodnotné ceny.

„Pro letošní ročník veletrhu vytvářeli žáci základních škol popisy povolání. Odevzdali přes 100 prací. Zaměřili se v nich na netradiční nebo na málo známá povolání, např. konzervátor národní identity, tester tobogánů, datový horník, koželuh, prubíř, patentová zástupkyně atd. O nejlepším zpracování rozhodnou sami účastníci veletrhu v hlasování,“ říká vedoucí oddělení poradenství a dalšího vzdělávání z Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Děčíně Michaela Houdová.

U stánku #9to9 budou žákům 9. tříd ZŠ k dispozici jejich předchůdci. Sdělí jim své čerstvé zkušenosti z přijímacího řízení na střední školy a postřehy z nového školního prostředí. K dispozici bude zájemcům také úspěšná publikace „Loňští deváťáci letošním deváťákům“, za kterou získal kolektiv poradců z Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Děčíně Národní cenu kariérového poradenství.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru