Na Zámku Děčín se chystá speciální prohlídka
Foto: Zámek Děčín
Co se chystá

Děčín - O víkendu 26. a 27. října se uskuteční speciální prohlídky na zámeckou vyhlídku s výkladem o historii města. Povede také skrze sklepení až do barokní konírny. Rezervovat si je můžete přes Vstupenku Děčín a vybrat si ze tří časů, konkrétně v 11, 13 nebo 15 hod.

V rámci této prohlídky nabídne Zámek Děčín návštěvníkům ojedinělý pohled na město, který je i většině místním obyvatelům neznámý, a to přímo ze zámeckého parkánu. Tento dříve obranný architektonický prvek stavbu obepíná již z dob, kdy zde místo zámku stával hrad a sídlil v něm rod Vartenberků. Od prvního osídlení města, přes stavbu železnice, až po současná lákadla pro turisty, to vše a mnohem více se lidé dozvědí ze současné vyhlídky. Následně se vydáte do zámeckého sklepení, konkrétně do míst, kde se nacházel sklad vína. Po cestě si lze povšimnout nápisů po vojácích zachycujících informace o bývalém lazaretu. Trasa bude zakončena v barokní konírně s výkladem k jednotlivým modelům kočárů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru