Lyžařská sezóna ve většině skiareálů končí. Lyžovat ještě můžete na Klínovci a levně v Potůčkách
ILUSTRAČNÍ SNÍMEK. FOTO: MIROSLAV BAKOVSKÝ
Zprávy

Krušné hory - V neděli ukončuje sezónu většina skiareálů v Krušných horách, které se dosud zvládaly vypořádat s oblevou. Se sezónou se tak v neděli rozloučí na Klínech či ve skiareálu Alšovka, kde dnes pořádají už tradiční rozlučkovou "párty u bazénu". Naopak v Potůčkách nedaleko Klínovce ještě ve čtvrtek zasněžovali a vesele pokračují v sezóně dál!

„Sněhu máme dostatek, jenže tento týden končí poslední turnus jarních prázdnin a zkušenosti jsou takové, že pak už lidi přes den přijedou lyžovat jen výjimečně. Uvažujeme, že ve všední dny budeme lyžovat jen večer. Proto doporučuji, aby všichni sledovali náš facebook SKIPOT Skiareál Potůčky, kde budou aktuální informace," potvrzuje Marek Plachý ml.

V sobotu je navíc v Potůčkách lyžování v karnevalových maskách zdarma a také letošní poslední testování lyží značek Lusti, Blizzard a Sporten. V neděli pak ukončuje letošní sezónu tamní lyžařská škola. Návštěvnost nadšených lyžařů v následujících dnech rozhodne, zda se bude jezdit až do Velikonoc.

Na Klínech také nesmutní, už se těší, že od května spustí letní aktivity. „Zimní sezóna byla náročná. Neustálé výkyvy teplot několikrát přerušily provoz vleku, lanovky i lyžařské školičky. Pokud ale byl sníh, lidí jezdilo hodně. Ve školičce navíc poptávka po instruktorech převyšovala naši nabídku. Několikrát bylo vyprodáno na řadu dní dopředu," zhodnotila sezónu za Skiareál Klíny a agenturu ZIMLET Alena Dalecká.

NA SNĚHU I VE VODĚ

Už v pátek začali pořadatelé stavět bazén na sjezdovce č. 1 ve skiareálu Alšovka. Nechybí ICE bar s grilem a koktejly. Soutěžící se mohou zaregistrovat na pokladně do 11 hodin. Samotné jízdy začnou v pravé poledne a vyhodnocení je naplánované na 14 hodin. Startovné je dobrovolné a bude využito na občerstvení jezdců během dne. Plavci se budou moci převlékat ve vyhřáté Alšově boudě.

Provoz o víkendu bude na obou vlecích a to klasicky 9-16 hodin včetně sobotního večerního lyžování od 17-20 hodin. O víkendu bude v provozu i kiosek U Trolla, půjčovna a lyžařská škola.

Na Klínovci hlásí na sobotu poslední večerní lyžování, přes den se ale klasicky lyžuje dál!

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru