Foto: Ilona Kaulfuss
Výlety

Proboštov – V srpnu byla na konci ulice Panský les, poblíž lesní školky Samorost, instalovaná socha Duše stromů pro Panský les. Impozantní objekt je dílem řezbáře Jaroslava Pecháčka z Hanušovic. Srpnovou instalaci bylo ještě nutné dokončit, zasadit strom a rovněž upravit okolí sochy. To se podařilo několika dobrovolníkům ve spolupráci s Ústeckou komunitní nadací a Obcí Proboštov poslední říjnový víkend.

Socha stojí na obecním pozemku v těsném sousedství lesní školky Samorost a vstupu do Panského lesa. Zástupci jmenované školky, několik sousedů a pracovníci ústecké firmy Envirocont vysadili u dřevěného monumentu lípu. Rovněž upravili do finální podoby okolí sochy. Na prostranství se kromě mladého stromku objevily také dvě fošny, které budou sloužit jako lavičky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru