Ilustrační foto: CC0
Děčín

Rumburk – Na začátku prosince loňského roku přijali rumburští kriminalisté oznámení o krádeži peněz z nájemního bytového domu v Rumburku. Majitel domu postrádal finanční hotovost několik set tisíc korun, které v průběhu roku ukládal v kanceláři v domě.

Jenomže po nějaké době zjistil, že uschované peníze se začaly z kanceláře ztrácet. Provedeným šetřením kriminalisté zjistili, že v domě bydlí několik nájemníků. Na základě zjištěných informací a poznatků z prověřování kriminalisté prokázali, že jeden z nájemníků využil znalosti místa, kde měl majitel peníze schované i znalosti, kde měl být uschován klíč ke kanceláři, ze které pak finanční hotovost postupně zcizoval. „Od července do začátku prosince loňského roku tak měl odcizit postupně finanční hotovost v různých částkách v celkové výši přes 200 tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Muž se u výslechu ke krádeži peněz doznal. Kriminalisté zahájili trestní stíhání 47letého muže a obvinili jej z přečinu krádeže. V případě uznání viny u soudu mu za jeho protiprávní jednání hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru