Kaverna v hrázi Velkého rybníka - Rybniště. Foto: Hasiči
Děčín
Ústecký kraj, Děčínsko - Na Boží hod vánoční zasahovali hasiči v Ústeckém kraji u 125 událostí. Nejvíce převažovali technické události (111), kdy hasiči vyjížděli čerpat vodu ze zatopených sklepů, čistili ucpané kanálové vpusti a česle, dále uvolňovali naplaveniny, čistili koryta potoků, prováděli monitoring vodních toků a odstraňovali popadané stromy z komunikací. Nejvíce událostí bylo na Děčínsku, Teplicku a Mostecku.
V obci Rybniště na Děčínsku došlo v odpoledních hodinách k protržení hráze Velkého rybníka. Velikost kaverny byla 1 m3. Kaverna byla odkryta bagrem, kde byl zjištěn průsak vody. Kaverna byla následně zasypána provizorně kamenem. Hladina rybníku postupně klesala. Místo bylo nadále monitorováno a nedocházelo již k dalším průsakům vody.
Hasiči také vyjížděli ke třem dopravním nehodám, které se obešly bez zranění. Likvidovali také dva požáry odpadkových košů na volném prostranství a požár sazí v komíně.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru