Sportovci opět běhali kolem zoo, závodníkům přálo téměř letní počasí
Foto: Konkordia Děčín
Zajímavosti

Děčín - Takřka letní počasí očekávalo účastníky dalšího z všednodenních běhů KONKORDIA Děčín uplynulou středu, kdy sportovci běhali kolem ZOO v městském lesoparku na Pastýřské stěně. Trať dlouhou 5,7 km, která se skládala ze dvou okruhů všichni závodníci zvládli a to i se zvukovou podporou zvířat zdejší ZOO.

Nejrychlejším běžcem se stal Pavel BUDÍN, který tímto obhájil loňské vítězství a vylepšil si loňský čas na 24:04. Jediným závodníkem, který mu konkuroval byl Leopold FRYC, který tedy obsadil druhé místo. Další závodníci počínaje třetím Václavem SPILKOU dobíhali již s velkou časovou ztrátou. První ženou, jak již bývá u těchto děčínských seriálů zvykem byla děčínská lékařka Veronika HERNYCHOVÁ, která se ještě vešla do elitní desítky a proběhla cílem na osmém místě.

Druhou ženou se stala Linda MRÁZKOVÁ, které nakonec patřilo jedenácté místo a třetí místo mezi ženami patřilo českolipské závodnici Janě BARTÁKOVÉ, které celková obsadila třiadvacáté místo. Díky lesnímu porostu lesoparku se i přes vysokou teplotu podařilo tuto náročnou trasu zvládnout všem 65 sportovcům. Další středeční běhy jsou na pořadu v červnu, kdy nejprve 22.června čeká běžce T-mobile olympijský běh na labské cyklostezce od loděnice Kajak Děčín směrem k zahradnictví v Křešicích a zpět.

Tato akce s celostátní působností má i kategorie s kratší vzdáleností pro dětské závodníky. Zde je nutná ovšem registrace předem na www.olympijskybeh.cz nejpozději do 12.června. Pořadatelé z KONKORDIA Děčín upozorňují, že na místě se nelze přihlásit. Týden po tomto ve středu 29.června bude konat Běh přes Ostrý pro ostrý, kde probíhá standartní přihlašování včetně možnosti přihlášky na místě startu u fotbalového hřiště FK Františkov. Oba hlavní běžecké závody mají start v 18 hodin (u olympijského běhu startují děti již od 17 hodin).

Autor: Luboš Přibyl, KONKORDIA Děčín

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru